Doa pembuka 12 pintu





Ya Allah, bukakanlah untukku pintu-pintu kebaikan, pintu-pintu keselamatan, pintu-pintu kesihatan, pintu-pintu nikmat, pintu-pintu keberkatan, pintu-pintu kekuatan, pintu-pintu cinta sejati, pintu kasih sayang, pintu-pintu rezeki, pintu-pintu ilmu, pintu-pintu keampunan dan pintu-pintu syurga. Ya Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang.

sentiaSa beRsaMa

Monday, September 14, 2009

peluklah diriku dan jangan kau lepas.

CORETAN KHAS BUAT IBU TERSAYANG.

Maa,ketika org tulis coretan ni,maa masih tak sedarkan diri..dalam icu.dah 2 ari ma.lepas kemalangan tuh darah byk mengalir keluar dr mulut maa.maa sedar mase tuh.lepas sampai hospital doktor terpaksa bg ubat bius..sbb maa hilang darah byk sgt.

Maa,sampai skrg kami masih tak tahu mcm mane kemalangan tuh berlaku..maa duk belakng kan dlm kereta?blkg a.wan kn..tp knp maa cedera teruk sgt..darah byk maa keluar.

Maa nak tahu,kimie kne jahit kat bibir dagu ngan lidah..kecian kimie maa..sehingga ke hari ni ila,abg,yo semua x jumpe kimie lg.die ade kt umah a.die berubat/berehat.A.wan kene oprate kt kaki..tp skrg dah sedar.sjk hari tuh dia byk termenung..salah a.wan ke maa??

Ma,bangun ma.. ayie ok ma.die selamat.alhamdulillah..dia tak cedera apa pun..tp lepas kejadian tuh dia nmpk lain cket.Ayie rindu ma sgt2..bila tnye ayie”ma mane”..die pn ckp..”ma darah”..ayie tahu ma,ma kuar byk darah time tuh.maa kene kuat taw.ayie tak nangis pun..sehari sebelum kejadian ni berlaku,ayie byk kali cium pipi ma kan.bila tanya ayie buat ape tuh,ayie ckp."sayang ma".kami pun sayang ma


Doktor ckp ma kene oprate.muka mak teruk sgt.ila pon hampir dah tak cam ma masa smpai kat hospital aritu.doktor ckp maybe pembedahan tuh berisiko.tp kami tahu ma kuat kat dalam..ma kuat nak tanggung sakit tuh.Maa tahu tak,kami tunggu ma lama kat luar bilik bedah.6 jam..semua ada ma..kami semua tetap tunggu ma kat luar..kenapa ma duk dalam lama sangat.bila doktor keluar,kami risau.doktor ckp mata ma terpaksa kene buang.ya Allah,terlalu besar dugaan yang Kau uji terhadap kami.

Ma,sekalipun lepas ni boleh ganti mata ma supaya boleh melihat semula,ila sanggup ma.kami sanggup ma korbankan mata kami.asalkan ma sihat cam dulu.

Maa tahu,abang nangis bila tgk ma camtuh.bak pun nangis ma.kami semua nangis ma.sedih sgt2.ma dah byk berkoban utk kami.kerja siang malam cari duit.kenapa maa yg kne tanggung semua ni.?org tahu maa ni ujian dr Allah,tp rasenya kami belum cukup kuat nak terima semua ni.

Maa,sedar la ma!.kita kan dah janji nk g buka puasa kt luar.tunggu ari ahad.tunggu ariff balik.tp sampai ke hari ni ma masih kat icu lg.ma cakap aritu nak bawak ila keluar.kita kan nak cari tudung raya.baju raya pun tak pergi amek lg ma.ma kene sedar,byk bende kita tak buat lg.

Sebelum a.wan datang umah,ma cakap tak nk ikut kan.tp ma pergi jugak.ikut jugak nk pergi anta wanie ngn kak.tgk skrg,maa terlantar sakit..maa,..a.wan,kimie semua dah semakin sihat.ma pun kene camtu jugak.

Maa,bangun ma.nnt sape lg nak marah2 psl surat perkeso tuh,pasal lesen.pasal tiket balik semua..pasal baju raya kami,semua ma yg uruskan.maa kene kuat tau harungi kesakitan tuh

Kami semua dah tak sanggup tgk muke ma penuh ngan wayar2 semua,darah byk ma..kami tetap tunggu ma kat hospital.sahur,buke puasa semua dah tak menentu ma..kami tetap ada kat sisi ma.tp kami mintak maaf ma sbb tak bgtahu ayin,wanie ngn atin lg.mereka kn tgh exam skrg.nnt takut mengganggu .ma sendiri kan nk tgk mereka berjaya.

maa,satu yang kami harapkan.,bila ma sedar lepas ni..kami harap ma dapat terima kenyataan.sebelah mata ma dah tak dpt melihat..tp walau mcm mana sekalipun keadaan ma,kami tetap anak ma.kami tetap syg ma mcm dulu.ma pun akan sayang kami mcm dulu jugak kn.akan layan kami cm dulu jugak kn.kami terima semua ni dgn reda ma.ma pun kene mcm tu jugak tau.ma tetap mak kami dunia akhirat.

ma,kami dah kering air mata ni.dah tak tahu nk pikir ape lg.satu je yg pasti,kami doakan ma sihat.gembira cam dulu.ma kuat kan..ma mesti sedar,ila dah tak boleh fokus kt belajar ni.asyik fikir keadaan ma jerk.org taknak pergi kelas ma,org nk jaga ma kat hospital.abg,kak semua tak pergi kerja ma.semua cuti nak jaga ma.

kami terima takdir Allah.sesungguhnya jika kesakitan tu dpt menghapus dosa-dosa ma,kami terima.kami mendoakan yg terbaik utk ma.kami tahu ma derita tanggung kesakitan,tapi ma kene byk bersabar.lepas ni ma mesti sembuh dan sihat mcm dulu.kami tunggu ma!sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yg terbaik utk hambanya.

maa,kami semua sayang ma.ma kene kuat.kene lawan sakit tuh,.ma kene sembuh.kami perlukan ma.kecian kat ayie ma.sejak hari tuh dia tak dapat lg tgk ma.ayie kecik lg ma.tak tahu apa2 lg.tp bila kami tanya "ayie sayang ma tak.dia ckp"sayang".

kami doakan semoga ma sihat walfiat cam dulu.kalau berkumpul ramai2 boleh bergelak ketawa.ma masak mcm2 utk kami.kami tetap setia di sisi ma.doakan kesihatan ma.ma kene kuat.

kami semua sayang ma!ma cepat2 sembuh k


“Aku mohon kepada Allah Yang Maha Agung, Tuhan yang menguasai arasy yang agung, agar menyembuhkan penyakitmu” [166]


abg mak ngn 2 org adik terlibat dlm kemalangan pd 12september lalu.mak masih tak sedar kini berada dalam unit rawatan rapi.menunggu pembedahan seterusnya pada 16september nnt.pada mereka yg mendoakan,mmberi kekuatan,dan kata2 semangat.terima kasih yg tak terhingga.semoga Allah melindungi kalian.Dan kupinta,dalam tadahan doa kalian mendoakan kesejahteraan ibu bapa kalian,titipkan sedikit doa buat ibuku agar beliau kembali sedar dan sihat seperti biasa.semoga Tuhan dpt membalasnya.


di penghujung ramadhan dan menjelangnya syawal yg bakal tiba.

aku mohon sejuta kemaafan.

selamat hari raya aidilfitri di ucapkan kpd kwn2,pd mereka pengunjung blog.dan dia yg sentiasa di sisi ketika ssh dan senang.

MAAF ZAHIR DAN BATIN.


dari jauh kupohon maaf

~sisilent~

Monday, September 7, 2009

the unnamed feeling..

heyya..

pagi ni kene gagahkan mata=siapkan asemen dan stdy...go!go!go!.;D.
jp lg petang ade exam..*wish me luck*

bosan..!dan tak tahu nak taip ape..

to someone..*diri sendiri sbnrnye*
adakalanya sendirian itu perlu.
tp mana ada manusia y boleh hidup
sorang-sorang dia aje.
berkawan itu perlu..tapi kalau berteman
y mbawa maksud teman hidup..
hailaa..*perlu difikirkan 2 3 4 kali mungkin*

zaman sekolah dari tingkatan 1 sampai tingkatan 5
pengalaman mengajar
"boys are not to be trusted in relationships,but they made greatfriends"..
sbb tu skrg kalo difikir balik,aku tak kisah hubungan kita sekadar kawan
mungkin lebih bernilai dr kita melangkah lebih jauh..

atau..

aku y takut dgn kenyataan,???

once u do get close to someone u have a hard time
letting go n get real down if u lose him/her

memang kenyataan
you're afraid to love because you're afraid of losing,,,kan??
and yess!!..sgt2 takot!.;p.*straight face*

dan aku pon dgn rajennye mnjwb kuiz personality nihh..;))

CAN YOU DEAL WITH REJECTION..?

dan mmg betullah jwpnnya.*senyum sumbing*

you're afraid of rejection

You're afraid of rejection because of past experience.(wait.wait!!pengalaman lalu??hrmm,-form1=sorry sbb aku kau berubah) It always leads to heart break or feels like you're not good enough for whatever reason.(maybe la kot.;(^,-) You would do whatever it takes to avoid rejection. You would lie to yourself so that you won't get hurt when rejection comes(ha-ha-ha-ha...blom bersedia lg)


I ain't affected by harmless flirt

reality bites,lying hurts
~sisilent~![^^]v

Sunday, September 6, 2009

say it best when we say nothing at all

the smile on your face lets me know that
you need me
there's a truth in your eyes saying u'll
never leave me
the touch of ur hand says u'll catch
me whenever i fall
you say it best...when u say nothing at all..

"bila dga lagu ni teringat kat kau..."

all day long i can hear people talking out loud
but when u hold me near,you drown
out the crowd
try as they may they can never define
what's been said between your heart and mine..


rindu kau

rindu mereka.
rindu sekolah
rindu kenangan itu

reality bites,lying hurts
~sisilent~.[^^]v

jika engkau pergi

Bermulanya semua hanya dengan rasa
ada saja yang tak kena
Rupanya kau berkasih
Menyingkir setia
Sandiwara penuh dusta

Kini ku beri satu amaran
Jangan nanti jadi cabaran
Aku ingin kau memadam kenangan
Menjadi mimpi berterbangan

Jika engkau pergi, bulan dan bintang tetap masih di langit
Jika engkau pergi, air mengalir takkan berhenti
Jangan khuatir tentang diri ku
Ku janji takkan merindui mu

Bermusim resah hadir membelai
Menyentuh hati kecewa
Janji sehidup semati
Tinggal tiada lagi
Impian hancur depan mata

Semakin terungkap kepastian
Biarlah ku rela melepaskan
Pada mu cinta cuma lah mainan
Sekadar untuk senda bersama

Puas sudah ku berikan engkau segalanya
Jalan cerita pun nyata akan berubah


lots of lurve

~sisilent!~[^^]v

Saturday, September 5, 2009

COMING SOON..[^^]v


EXAM!!
Isnin-7/9/09=2.30pm-4.30pm(water&wasterwater engineering)
Selasa-8/9/09=2.30pm-4.30pm(advanced structural analysis&design)

wish me luck!!..(^,-)

BALIKKK KAMMPOONGG(TERENGGANUU)
Selasa-8/9/09=10.30pm till 13/9/09
Khamis-17/9/09 till 27/9/09

hooyeahh raye~!!

peace!!
sisilent.[^-^]v

R.I.N.D.U

heyya


whoaa..apsal ptg nih tak rase ngantokk lak!.selalu tyme2 cenggini dah enak dibuai mimpi smbil plok myLA..
huuhu.;p

naa,asek duk belek2 fon tjumpe lah video nih..mase bfday dulu.lame sudah!..
missing everything already.miss u guys!



video
sorry,terlupe nk rotate dulu
[^^]v

million thanks to
buddy
tiny
sya
mija
anem
nurul

peace,
sisilent

aku bukan untukmu..

..

antara kita tercipta jurang
dunia kita berbeza.
pergi dan jangan kembali.
aku terima.
kau hadir
kau pergi
sesuka hati.
dan aku
terus menunggumu di sini...


Related Posts with Thumbnails
tHe.uNtoLd.sToRieS © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute